Welkom
Waarom mediation

 

 

 

 

Iedereen heeft wel eens een conflict. Soms lukt het je echter niet om er samen uit te komen. Het conflict kan dan verharden. Jij kijkt alleen nog vanuit je eigen gezichtspunt naar het conflict, je kunt je niet meer verplaatsen in de ander, bij alle dingen die er gebeuren trek je je eigen conclusies vanuit je eigen conflictbenadering zonder dit te checken bij de ander of dit wel zo is. Het kost je veel energie, je ligt er wakker van ’s nachts, het beheerst je leven. Dit is niet wat je wilt maar je ziet geen oplossingen meer omdat er niet eens een normaal gesprek met elkaar meer mogelijk is. Denk dan aan .... mediation.

Met een succesvolle mediation lost u samen met de andere partij het conflict op met hulp van een onafhankelijke mediator. Het grote verschil met advocaten en rechters is dat de mediator geen standpunt inneemt, geen oplossingen bedenkt en geen beslissingen neemt. De partijen zijn zelf verantwoordelijk voor de inhoud. De mediator begeleidt de partijen en zorgt dat de communicatie weer op gang komt, dat er weer geluisterd wordt naar elkaar. Partijen bedenken zelf de oplossing. Hierdoor is de oplossing beter dan een opgelegde oplossing van bijvoorbeeld een rechter. De oplossing wordt in een overeenkomst vastgelegd die partijen ondertekenen. De mediator is onpartijdig en ook onafhankelijk. Omdat de gesprekken vertrouwelijk zijn, kan alles op tafel komen wat er dwars zit.

Mediation is vooral goed als je met elkaar verder wilt of moet.  Bijvoorbeeld omdat je familie van elkaar bent, wilt scheiden en kinderen hebt, zakenpartners, collega's of buren van elkaar bent. Als je kiest voor mediation, dan werk je dus zelf actief mee. Voor de meeste conflicten zijn oplossingen te vinden. De beste en duurzaamste oplossingen bedenken jullie zelf. Ik wil jullie graag in dit proces begeleiden.

Voor het toesturen van de folder 'Mediation lost conflicten op' en voor meer informatie kun je geheel vrijblijvend contact met me opnemen. Voor echtscheidingsbemiddeling en mediation in de regio's Oss , Den Bosch , Tilburg , Eindhoven , Tiel , Nijmegen.

 

©2017 Meco-advies Oijen - Oss - Den Bosch

Powered by Jack Weissmann Websolutions